Ik ben mijn eigen doelgroep

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 16:42

Ik ben mijn eigen doelgroep. Want...

❎ Ook ik word wel eens gek van de oneindige to-do-lijst.
❎ Ook ik heb momenten dat ik minder goed voor mezelf zorg.
❎ Ook ik raak gefrustreerd wanneer ik weer eens achter de feiten aan loop.
❎ Ook ik kan nog steeds schuldgevoel ervaren wanneer ik mezelf priorteer.
❎ Ook ik kan nog steeds moe worden van alle ballen hoog proberen te houden.

Ik ben tenslotte ook "maar" een mens. En dus niet perfect. Wil ik ook niet zijn. Ik hou van mijn imperfecties 😁.

Maar...

✅ Ik herken op tijd wanneer ik mezelf weer begin weg te cijferen.
✅ Ik weet wat ik kan doen om weer goed voor mezelf te zorgen.
✅ Ik start direct weer met mezelf te prioriteren.


Michelle van der Meer, Zelfzorg Coach

Want NIEMAND heeft er wat aan wanneer ik omval. Dus zodra ik weer merk dat ik mezelf begin te vergeten, dan stuur ik gelijk bij. Het is namelijk niet zo dat ik 24/7 bezig ben met alleen maar goed voor mezelf zorgen. Want zo gaat het niet in het leven. Er komt altijd wel wat op mijn pad waardoor ook ik momenten heb dat ik mezelf vergeet. Dat is niet erg.

Het is net als met stress. Korte momenten van druk maakt dat je even op de top van je kunnen werkt. Het beste uit jezelf haalt. Zolang daarna ook weer een rustperiode volgt. En het geen chronische stress wordt. Zo is het ook met zelfzorg. Het gaat erom elke keer weer de balans terug te vinden.