Hoe ik van een olifant een mug maak

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 16:01

Ja, je leest het goed. En nee, ik heb niet per ongeluk de gezegde verkeerd geschreven. 

Jarenlang was het namelijk andersom. Ik kon flippen over de kleinste dingen. Althans, zo leek dat voor de buitenwereld. Maar in mijn binnenwereld ging er heel wat aan vooraf. En dat kleine ding waarover ik helemaal kon flippen, was de welbekende druppel💧op de al overvolle emmer 🪣.

Maar wat er allemaal in mijn binnenwereld speelde, daar wist niemand wat vanaf. Dat hield ik voor mezelf. Durfde ik niet uit te spreken. Had moeite met mijn eigen grenzen aangeven. Nee zeggen kwam niet voor in mijn vocabulaire. Etcetera. 

Waardoor ik over de kleinste dingen over de zeik kon gaan. En ik menig keer de opmerking naar mijn hoofd geslingerd kreeg "wat kan jij van een mug 🦟 een olifant🐘maken, zeg!".

Tot zo'n 6 jaar geleden en het roer omgooide. Want op deze manier door het leven gaan, had zijn tol geëist. Dus besloot ik veel beter voor mijn binnenwereld te zorgen. En maak ik van die olifant een mug. 

Michelle van der Meer, Zelfzorg Coach

Hoe ik dat doe? Door mijn directe omgeving - gezin, ouders, vrienden - een inkijkje te geven in mijn binnenwereld. Want niemand kan in mij hoofd kijken en zien wat er allemaal speelt. Dus spreek ik nu meer en meer uit wat er bij mij leeft. Heb ik daarnaast 'nee' aan mijn vocabulaire toegevoegd en geef ik steeds beter mijn grenzen aan. 

Wat me verder heeft geholpen, is dat ik zo'n 3 jaar geleden mijn eigen Human Design Chart binnen ingekomen. Waardoor ik mezelf nog beter ben gaan leren kennen. En dus nog beter voor mezelf kan zorgen.