Nighty Night

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 15:50

Een van de zelfzorgtips die ik kreeg, was om elke avond op een vast tijdstip naar bed te gaan en een uur vooraf een rustig avondritueel te doen.

Deze zelfzorgtip heb ik lange tijd geprobeerd, maar op de een of andere manier ging ik er niet beter van slapen. Maar waarom niet? Waarom hielp een vaste tijd naar bed niet? Waarom hielp een rustig avondritueel niet? Wat was er aan de hand?

Een antwoord hierop vond ik in mijn Human Design Chart. Als het type Generator is voldoening voor mij heel belangrijk. Wanneer ik voldaan moe ben, slaap ik goed en word ik uitgerust wakker. Dan maakt het niet uit hoelaat ik naar bed ga en of ik een avondritueel heb gedaan.

 

Als het Generator type kan ik veel consistente energie uit mezelf halen. Dat is heel fijn. Maar om goed te kunnen slapen moet ik wel er voor zorgen dat ik al deze energie op een goede manier kwijtraak. Dan kan een rustig avondritueel juist averechts werken, omdat ik mijn energie niet kwijt kan. Wat dan wel helpt is bijvoorbeeld 's avonds nog even flink stoeien met onze zoon, die ook het design van een Generator heeft. Dan gaan we beide moe en voldaan naar bed.

Met mijn Design is het beste om mijn energie op een dusdanige manier in te zetten, dat ik 's avonds op bed plof en vrij direct in slaap val. En dat kan iedere dag op een ander tijdstip zijn. Als ook dat een rustig avondritueel niet echt aan mij besteed is.

Neemt absoluut niet weg dat deze zelfzorgtip verkeerd is. Voor mij werkt het alleen niet. Maar voor anderen met een ander type design kan het juist wel heel goed werken.