Mijn 3 beste beslissingen

door Michelle van der Meer – Dé Zelfzorgcoach

We maken maar liefst zo’n 35.000 beslissingen op een dag. That’s a whole lot of decision making  😱 Gelukkig nemen we daarvan slechts 0,26% bewust, want anders zou er bijna niets meer uit onze handen komen.

Van de bewuste beslissingen die we nemen, zitter er een aantal tussen waar we spijt van hebben. Niks meer aan te doen, hoort bij het leven. Maar zijn – hopelijk – de meesten juist heel goed geweest. En aan die laatste zat ik onlangs te denken. Want de afgelopen drie jaar heb ik voor mij tot nu toe de drie beste beslissingen genomen (naast natuurlijk het kiezen voor mijn partner en onze zoon 😁).

Mijn drie beste beslissingen:

1. Kiezen voor ondernemerschap

Door te kiezen voor een eigen bedrijf, koos ik ervoor om mijn eigen pad te gaan, het op mijn eigen wijze te doen. Maar ook voor meer vrijheid, mijn eigen ritme volgen. Mijn dag in te delen die het beste past bij mijn energie.

2. Verhuizen naar Wieringerwerf

Door uit de randstad te gaan en te verhuizen naar Wieringerwerf in de kop van Noord-Holland, koos ik voor meer rust, ruimte en groen. Voor minder prikkels, minder gehaast, minder ratrace. En meer waar voor onze geld. En om eerlijk te zijn, verhuizen naar Wieringerwerf voelde vanaf dag één als thuiskomen.

3. Verdiepen in Human Design

Door het besluit om een deep dive te nemen in Human Design koos ik ervoor om mezelf beter te leren kennen. Te ontdekken wat er aan talenten en kwaliteiten van nature in mij zitten. Hoe ik het beste met mijn energie om kan gaan, wat mij kan helpen met het nemen van besluiten en hoe ik mijn eigen bedrijf het beste kan inrichten.

 

Wanneer ik terugkijk op deze beslissingen, dan zie ik een rode draad: ik koos voor mezelf. Wat het beste voor mij (en mijn gezin) is. Iedereen in mijn omgeving had wel zijn of haar mening over het kiezen voor het ondernemerschap: zou je dat wel doen? Zo’n onzeker bestaan? Is dat wel wat voor jou? Of het verhuizen naar de kop van Noord-Holland: maar dan heb je je familie, vrienden niet meer in de buurt? Ga je niet iedereen missen? Je kent daar niemand?

Tig vragen, zorgen en ongevraagde adviezen kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd. Maar ik liet me er niet door uit het veld slaan. Ik bleef bij mezelf. Mijn gevoel volgen. Niemand anders dan ikzelf weet wat het beste voor mij is.  En dat is in mijn optiek zelfzorg in optima forma!

Inspirerende verhalen en kijkje achter de schermen

Niets is vanzelfsprekend

Niets is vanzelfsprekend

Onlangs was ik op het Event Zonder Naam (EZN) van Roos Lommers (@virturoos). Een geweldig event met allemaal gezellige onderneemsters. Maar er was iets wat mij het meest is bijgebleven tijdens deze dag. Namelijk het verhaal van Arie-Jan Lommers, de broer van Roos. Hij...

Wanneer jezelf zijn als een bedreiging voelt

Wanneer jezelf zijn als een bedreiging voelt

Voor de basisbehoeften - zoals eten, drinken, veiligheid e.d. - zijn we als baby en kind afhankelijk van onze verzorgers.Naast deze basisbehoeften, hebben we als baby en kind ook twee kernbehoeften:1) Gehechtheid2) AuthenticiteitOm onszelf te kunnen voorzien in deze...

Volg je hart.. Of niet

Volg je hart.. Of niet

Volg je hart. Uhm... Nee... Ik volg mijn onderbuik. Het is heel mooi: je hart volgen. En ik snap het. Maar ik heb een open hart. Niet letterlijk natuurlijk. En die volg ik liever niet zo vaak. Want de energie van mijn hart kan enorm beïnvloed worden door de omgeving....

F*ck de maatschappij

F*ck de maatschappij

Ik ga lekker mijn eigen weg! Ik heb het 34 jaar geprobeerd. Mezelf in allerlei bochten gewringd. Mezelf aangepast. En uiteindelijk mezelf wegcijfert.Het resultaat? Een doodongelukkige Michelle. Met de daarbij gepaard gaande mentale, emotionele en fysieke klachten.Dat...

Mens of gevoelswezen

Mens of gevoelswezen

Zijn we allereerst mens? Of... Zijn we allereerst gevoelswezens? Zoals ik het zie - en ook de neurowetenschap - is dat wanneer we geboren worden, we gevoelswezens zijn. Want als baby beschikken we nog niet over de denkende cortex zoals we die als volwassenen hebben....

Timemanagement vs. energiemanagement

Timemanagement vs. energiemanagement

De maatschappij doet aan timemanagement. Ik niet. Ik doe aan energiemanagement. Want je kunt er wel de tijd voor hebben, maar als je er geen energie voor hebt, schiet je er nog niets mee op.Toon ik nog in loondienst was, werd ik vooral geleefd door mijn agenda. Er...

Ik en de maatschappij

Ik en de maatschappij

Ik match niet met de maatschappij. Of... De maatschappij matcht niet met mij. 34 jaar lang probeerde ik het. Me aan te passen aan wat de maatschappij van mij verwachtte. Wat sociaal wenselijk was. Aan de kaders, richtlijnen en regels van deze maatschappij. De...

Zwevende hoofden

Zwevende hoofden

Is het hoofd nu wel of niet onderdeel van ons lichaam? Namelijk hoe we erover praten, schetst het beeld dat het hoofd losstaat van het lichaam. Termen als uit je hoofd en in je lichaam. Je hoofd wilt je lichaam overrulen. Of luister naar je hart en niet naar je hoofd....

Innerlijk kind

Innerlijk kind

Zoon (8): "Mam, wat is het slimste snoepje?" Ik: "Mmmm... Geen idee?" Zoon: "Smarties!" Gisteren in de auto vertelde onze zoon van 8 jaar dit grappige raadsel. En wat heb ik in een deuk gelegen 🤣 Heerlijk deze humor. Ik hou ervan. Het prikkelt mijn innerlijk...

Ook ik zorg soms nog slecht voor mezelf

Ook ik zorg soms nog slecht voor mezelf

Mijn werk: Zelfzorg Coach Mijn valkuil: slecht voor mezelf zorgen.   Ja, want 6 jaar geleden moest ik door een mentale crisis gaan omdat ik zo slecht voor mezelf zorgde. En nog steeds vind ik het niet altijd even makkelijk om eerst aan mezelf te denken. In plaats...