Hoe het begon

door Michelle van der Meer – Dé Zelfzorgcoach

Ik ben Michelle van der Meer en ik help vrouwen om zichzelf weer als een prioriteit te zien én er naar te handelen. Van oververmoeid naar vol energie. Dat doe ik door te kijken hoe je energetisch van nature ontworpen bent. En hoe je jouw energie het beste kunt inzetten.

Toen ik in 2017 thuis kwam te zitten met lichamelijk klachten als hartkloppingen, druk op de borst en migraine ben ik uiteraard naar de huisarts gegaan. Maar na meerdere onderzoeken kon hij mijn klachten medisch niet verklaren. Daar zat ik dan. Ik zat aan huis gekluisterd. Ik kon niet meer werken en geen sociale activiteiten meer ondernemen. Dit kon toch niet mijn leven zijn?

Ik besloot me er niet bij neer te leggen en ontdekte dat mijn lichamelijke klachten een mentale oorzaak hadden. Ik was enorm over mijn eigen grenzen en energiereserves heen gegaan. Ik was altijd voor en met anderen bezig en vergat mezelf. Uiteindelijk pleegde ik enorme roofbouw op lichaam. Dit MOEST anders. Maar met een overbelast hoofd en geen energie meer was er geen land met mij te bezeilen. Ik moest eerst goed rust nemen en mijn energiereserves opbouwen.

Na de periode van rust lukte het mij om een behandeling te starten. Na een paar weken merkte ik al duidelijk verschil en begon steeds meer mezelf weer worden. Aan het eind van het behandelingstraject waren mijn klachten verdwenen en had ik tools in handen om zelf beter de mentale balans te behouden.

Ik geloof dat alle soorten klachten een uiting zijn van het lichaam die ons wat wilt vertellen. Klachten zijn er niet zomaar en zijn dus ook niet onverklaarbaar. Het is alleen aan ons om er (weer) naar te luisteren en te ontdekken wat het ons wilt vertellen. Want zodra we dat weten kunnen we de oorzaak aanpakken en we voor de langere termijn herstellen.

Inspirerende verhalen en kijkje achter de schermen

Niets is vanzelfsprekend

Niets is vanzelfsprekend

Onlangs was ik op het Event Zonder Naam (EZN) van Roos Lommers (@virturoos). Een geweldig event met allemaal gezellige onderneemsters. Maar er was iets wat mij het meest is bijgebleven tijdens deze dag. Namelijk het verhaal van Arie-Jan Lommers, de broer van Roos. Hij...

Wanneer jezelf zijn als een bedreiging voelt

Wanneer jezelf zijn als een bedreiging voelt

Voor de basisbehoeften - zoals eten, drinken, veiligheid e.d. - zijn we als baby en kind afhankelijk van onze verzorgers.Naast deze basisbehoeften, hebben we als baby en kind ook twee kernbehoeften:1) Gehechtheid2) AuthenticiteitOm onszelf te kunnen voorzien in deze...

Volg je hart.. Of niet

Volg je hart.. Of niet

Volg je hart. Uhm... Nee... Ik volg mijn onderbuik. Het is heel mooi: je hart volgen. En ik snap het. Maar ik heb een open hart. Niet letterlijk natuurlijk. En die volg ik liever niet zo vaak. Want de energie van mijn hart kan enorm beïnvloed worden door de omgeving....

F*ck de maatschappij

F*ck de maatschappij

Ik ga lekker mijn eigen weg! Ik heb het 34 jaar geprobeerd. Mezelf in allerlei bochten gewringd. Mezelf aangepast. En uiteindelijk mezelf wegcijfert.Het resultaat? Een doodongelukkige Michelle. Met de daarbij gepaard gaande mentale, emotionele en fysieke klachten.Dat...

Mens of gevoelswezen

Mens of gevoelswezen

Zijn we allereerst mens? Of... Zijn we allereerst gevoelswezens? Zoals ik het zie - en ook de neurowetenschap - is dat wanneer we geboren worden, we gevoelswezens zijn. Want als baby beschikken we nog niet over de denkende cortex zoals we die als volwassenen hebben....

Timemanagement vs. energiemanagement

Timemanagement vs. energiemanagement

De maatschappij doet aan timemanagement. Ik niet. Ik doe aan energiemanagement. Want je kunt er wel de tijd voor hebben, maar als je er geen energie voor hebt, schiet je er nog niets mee op.Toon ik nog in loondienst was, werd ik vooral geleefd door mijn agenda. Er...

Ik en de maatschappij

Ik en de maatschappij

Ik match niet met de maatschappij. Of... De maatschappij matcht niet met mij. 34 jaar lang probeerde ik het. Me aan te passen aan wat de maatschappij van mij verwachtte. Wat sociaal wenselijk was. Aan de kaders, richtlijnen en regels van deze maatschappij. De...

Zwevende hoofden

Zwevende hoofden

Is het hoofd nu wel of niet onderdeel van ons lichaam? Namelijk hoe we erover praten, schetst het beeld dat het hoofd losstaat van het lichaam. Termen als uit je hoofd en in je lichaam. Je hoofd wilt je lichaam overrulen. Of luister naar je hart en niet naar je hoofd....

Innerlijk kind

Innerlijk kind

Zoon (8): "Mam, wat is het slimste snoepje?" Ik: "Mmmm... Geen idee?" Zoon: "Smarties!" Gisteren in de auto vertelde onze zoon van 8 jaar dit grappige raadsel. En wat heb ik in een deuk gelegen 🤣 Heerlijk deze humor. Ik hou ervan. Het prikkelt mijn innerlijk...

Ook ik zorg soms nog slecht voor mezelf

Ook ik zorg soms nog slecht voor mezelf

Mijn werk: Zelfzorg Coach Mijn valkuil: slecht voor mezelf zorgen.   Ja, want 6 jaar geleden moest ik door een mentale crisis gaan omdat ik zo slecht voor mezelf zorgde. En nog steeds vind ik het niet altijd even makkelijk om eerst aan mezelf te denken. In plaats...