Behind the scenes

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 13:18

Niets is zo veranderlijk als het weer. Of toch wel…? De afgelopen maanden is er namelijk wel iets geweest wat nog veranderlijker was dan het weer. Of beter gezegd “iemand”. Ik, Michelle, ben erg veranderlijk geweest als het gaat om de focus binnen mijn onderneming. Van de hak op de tak. Van een stap vooruit naar twee stappen achteruit. Van links naar helemaal rechts. Van abc in een sprong naar xyz. En alles ertussenin.

 

OMG, wat was ik zoekende. Wat wilde ik nu echt met mijn onderneming? Wat begon met het creëren van een veilige plek voor mensen op de GGZ-wachtlijst, naar Teken je gesprek coach voor kinderen. Om weer naar Mental Health Begeleider te gaan en uiteindelijk te eindigen als Zelfzorg Coach. Het veranderlijke van het weer stelde hier niets bij voor.

 

En dan zul je denken: “Michelle, waarom ben je niet eerst goed gaan nadenken voordat je je inschreef bij de KvK, website maakte en social kanalen uit de grond stampte?”. Tja, that’s me! Ik schiet nogal gemakkelijk in de actiestand. Lekker doen. Niet lullen maar poetsen. En ja, dan kan het voorkomen dat ik niet altijd even goed over iets heb nagedacht. Dat ik zonder een goed doordacht plan aan de slag ga.

En eerlijk waar, ik word soms dan ook echt gek van mezelf. Dan denk ik: “Kom op Michelle! Je kan niet als een kip zonder kop een onderneming opzetten. Get your act together!” Maar aan de andere kant moeten we onszelf ook niet alleen maar blind staren op het eindresultaat, maar gaat het ook om het proces wat eraan vooraf gaat. Want dat moeten we zeker ook niet vergeten. Het gaat niet altijd om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. 

 

En het was me toch een reis. Die heel mooi aangeslingerd is door mijn favoriete HD coach Katja de Beurs. Even een sidenote: mocht je haar nog niet kennen, zeker de moeite waard om haar te volgen wanneer je echt helemaal wilt onderdompelen in Human Design. Ik kan je verzekeren dat je er geen spijt van krijgt. Mijn HD bingokaart bij Katja begint al aardig vol te raken. Einde sidenote.

 

Maar hoe heeft Katja mij dan aangeslingerd, zul je denken (ja, lekker een aanname doen 😜). Nou, door mijn onderneming te gaan bekijken door de lens van Human Design. Ofwel hoe kan ik mijn onderneming runnen op basis van hoe ik energetisch ben ontworpen. Door mijn deelname aan haar programma UNIQUE in Business is er bij mij een heel natuurlijk proces ontstaan, die dus voor een buitenstaander als “van de hak op de tak” kan worden gezien. Maar voor mij heeft het net juist het proces in gang gebracht wat ik op dit moment nodig had.

 

En ik zal niet liegen, dit ging gepaard met menig frustratie, stress en de momenten dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. Maar ook met momenten van inspiratie, mooie inzichten en blijdschap. Want ik vond wat ik wil met mijn onderneming. Waarvan mijn hart sneller gaat kloppen (op een positieve manier). Waarvan ik helemaal aanga. En ik eindelijk de focus heb hervonden en knopen doorgehakt.

 

Dus… Laat ik je niet meer langer in spanning wachten (want ja, ik doe lekker gewoon weer een aanname 😜). En laat ik je vertellen wie ik ben en wat ik doe.

 

Tromgeroffel πŸ₯ πŸ₯ πŸ₯ 

 

Ik ben Zelfzorg Coach (en ook Cheerleader en Monteur (de laatste is nog een werktitel). En in deze rol help ik vrouwen om goed voor zichzelf te zorgen. Dat ze zichzelf als prioriteit zien én behandelen. Zichzelf niet langer wegcijferen, maar de meest ontspannen versie van zichzelf worden en wat het leven hen ook brengt… Zij kunnen het aan!

 

En daarvoor heb ik mijn eigen unieke methode gecreëerd. Op basis van mijn eigen ervaringen en Human Design gecombineerd met de methodieken uit coaching, counseling en energetische therapie. En daaruit is een heel leuk aanbod ontstaan. Al zeg ik het zelf 😁.

 

  • De Selfcare Toolkit
  • De Selfcare Suppurt Line
  • De Selfcare APK

 

Wil je weten wat bovenstaande inhoudt? Kijk dan vooral even op mijn website www.michellevandermeer.nl.

 

Nu deze mooie reis zijn eindpunt nadert, ga ik starten met een nieuwe reis waarin ik je graag meeneem. De bestemming van deze reis is een prototype van mijn eigen Selfcare Toolkit. Hoe gaat dat in zijn werk, wat komt er allemaal bij kijken, wat is het eindresultaat. Met alle ups en downs. Niks blijft mij - en jou - bespaart 😜 Ik ga het namelijk “documenteren” in de vorm van een podcast. Dit wil je niet missen! (hoeveel aannames kan ik wel niet doen in een blogpost 😁)

 

To be continued… So stay tuned!!!