Mijn 3 beste beslissingen

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 15:45

We maken maar liefst zo'n 35.000 beslissingen op een dag. That's a whole lot of decision making  😱 Gelukkig nemen we daarvan slechts 0,26% bewust, want anders zou er bijna niets meer uit onze handen komen.

Van de bewuste beslissingen die we nemen, zitter er een aantal tussen waar we spijt van hebben. Niks meer aan te doen, hoort bij het leven. Maar zijn - hopelijk - de meesten juist heel goed geweest. En aan die laatste zat ik onlangs te denken. Want de afgelopen drie jaar heb ik voor mij tot nu toe de drie beste beslissingen genomen (naast natuurlijk het kiezen voor mijn partner en onze zoon 😁).

Mijn drie beste beslissingen:

1. Kiezen voor ondernemerschap

Door te kiezen voor een eigen bedrijf, koos ik ervoor om mijn eigen pad te gaan, het op mijn eigen wijze te doen. Maar ook voor meer vrijheid, mijn eigen ritme volgen. Mijn dag in te delen die het beste past bij mijn energie.

2. Verhuizen naar Wieringerwerf

Door uit de randstad te gaan en te verhuizen naar Wieringerwerf in de kop van Noord-Holland, koos ik voor meer rust, ruimte en groen. Voor minder prikkels, minder gehaast, minder ratrace. En meer waar voor onze geld. En om eerlijk te zijn, verhuizen naar Wieringerwerf voelde vanaf dag één als thuiskomen. 

3. Verdiepen in Human Design

Door het besluit om een deep dive te nemen in Human Design koos ik ervoor om mezelf beter te leren kennen. Te ontdekken wat er aan talenten en kwaliteiten van nature in mij zitten. Hoe ik het beste met mijn energie om kan gaan, wat mij kan helpen met het nemen van besluiten en hoe ik mijn eigen bedrijf het beste kan inrichten.

 

Wanneer ik terugkijk op deze beslissingen, dan zie ik een rode draad: ik koos voor mezelf. Wat het beste voor mij (en mijn gezin) is. Iedereen in mijn omgeving had wel zijn of haar mening over het kiezen voor het ondernemerschap: zou je dat wel doen? Zo'n onzeker bestaan? Is dat wel wat voor jou? Of het verhuizen naar de kop van Noord-Holland: maar dan heb je je familie, vrienden niet meer in de buurt? Ga je niet iedereen missen? Je kent daar niemand? 

Tig vragen, zorgen en ongevraagde adviezen kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd. Maar ik liet me er niet door uit het veld slaan. Ik bleef bij mezelf. Mijn gevoel volgen. Niemand anders dan ikzelf weet wat het beste voor mij is.  En dat is in mijn optiek zelfzorg in optima forma!