Ik was altijd degene die zei...

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 12:58

Ik was altijd degene die zei: "Eerst voor jezelf zorgen, dan pas kun je er voor een ander zijn". En je zou denken dat ik mijn eigen advies opvolgde. Maar niets is minder waar 🙁. Ik was de slechtste van iedereen in het opvolgen van mijn advies.

En ondanks dat ik daardoor regelmatig mentaal helemaal uitgeput was, kwam het jarenlang maar niet bij op om mijn eigen advies op te volgen.

Totdat ik dusdanig mentaal uitgeput was, dat ik echt niet anders meer kon. Ik moest mezelf wel op 1 zetten. Mijn lichaam dwong me om dat te doen, want ik was mezelf compleet voorbij gerend. En ondanks dat het me niet altijd makkelijk afgaat, volg ik mijn eigen advies steeds beter op 😁. 

Het is net als in het vliegtuig, wanneer de zuurstofmaskers naar beneden komen. Je moet altijd eerst het masker bij jezelf opzetten voordat je een ander gaat helpen. Want doe je dat niet, dan heeft niemand er wat aan.