Het gezicht achter de onderneming

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 23:57

Ik ben Michelle van der Meer (1983) en ik geloof niet dat het de bedoeling is dat we maar moeten leren leven met mentaal en fysiek lijden. Ik geloof wel dat het bij het leven hoort, maar dat daarin levenslessen liggen om te kunnen groeien.

Ik heb in mijn leven te maken gehad met diverse mentale ontregelingen. Mijn hele leven heb ik verschillende therapieën gehad. Van therapie bij een psycholoog (GGZ en vrijgevestigd) en EMDR therapie tot aan acupunctuur en Jungiaanse therapie.

Door zo aan mezelf te werken, heb ik de afgelopen 10 jaar me verdiept in wat mentale ontregeling precies inhoudt. Waarom we mentale ontregeling ervaren, hoe het zich uit en hoe we er mee om kunnen leren gaan. Ik stuitte op literatuur, documentaires en studies van Bessel van der Kolk, Gabor Maté, Peter Levine, Stephen Porges, Jim van Os, Jan Bommerez en Floortje Scheepers.

Door deze verdieping is bij mij de sterke overtuiging ontstaan dat het niet de bedoeling is om met mentale ontregeling te leren leven. Sterker nog, ik geloof dat het boodschappen van het lichaam zijn dat er iets niet goed is. En dat wij er (weer) naar leren luisteren.