Hoe het begon

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 23:54

Ik ben Michelle van der Meer en ik help vrouwen om zichzelf weer als een prioriteit te zien én er naar te handelen. Van oververmoeid naar vol energie. Dat doe ik door te kijken hoe je energetisch van nature ontworpen bent. En hoe je jouw energie het beste kunt inzetten.

Toen ik in 2017 thuis kwam te zitten met lichamelijk klachten als hartkloppingen, druk op de borst en migraine ben ik uiteraard naar de huisarts gegaan. Maar na meerdere onderzoeken kon hij mijn klachten medisch niet verklaren. Daar zat ik dan. Ik zat aan huis gekluisterd. Ik kon niet meer werken en geen sociale activiteiten meer ondernemen. Dit kon toch niet mijn leven zijn?

 

Ik besloot me er niet bij neer te leggen en ontdekte dat mijn lichamelijke klachten een mentale oorzaak hadden. Ik was enorm over mijn eigen grenzen en energiereserves heen gegaan. Ik was altijd voor en met anderen bezig en vergat mezelf. Uiteindelijk pleegde ik enorme roofbouw op lichaam. Dit MOEST anders. Maar met een overbelast hoofd en geen energie meer was er geen land met mij te bezeilen. Ik moest eerst goed rust nemen en mijn energiereserves opbouwen.

Na de periode van rust lukte het mij om een behandeling te starten. Na een paar weken merkte ik al duidelijk verschil en begon steeds meer mezelf weer worden. Aan het eind van het behandelingstraject waren mijn klachten verdwenen en had ik tools in handen om zelf beter de mentale balans te behouden.

Ik geloof dat alle soorten klachten een uiting zijn van het lichaam die ons wat wilt vertellen. Klachten zijn er niet zomaar en zijn dus ook niet onverklaarbaar. Het is alleen aan ons om er (weer) naar te luisteren en te ontdekken wat het ons wilt vertellen. Want zodra we dat weten kunnen we de oorzaak aanpakken en we voor de langere termijn herstellen.